Pressmeddelanden


NOTISER

231022 Ekerö Bjj deltog på Nordic Bjj Open. Fem vuxna och hela 26 barn deltog från klubben. Resultatet blev 10 guld, 7 silver, 4 brons och en fjärde plats som bästa klubb! Medaljer och placeringar i all ära, men mest imponerande var våra tävlandes mod, kamratskap och sportsmannaanda.

230611 Ekerö BJJ representerades av tre vuxna och fem barn på Battle of Stockholm. Resultatet blev ett guld, tre silver och två brons.

230528 Hade Ekerö BJJ terminsavslutning och graderingar för barn och vuxna. Grillning och fika efter varje pass.

230527 Ekerö BJJ hade fyra vuxna tävlande i Stockholm BJJ Open arrangerad av Spårvägen. Resultatet blev tre guld (Nima, Zoi, Sam) och ett brons (Mattias).2023-09-28

Sveriges första BJJ-tävling för barn och unga med funktionsvariation

Nordens största tävling i brasiliansk jiu-jitsu, Nordic BJJ Open, introducerar under höstens omgång en ny tävlingskategori: Anpassad-BJJ. I gruppen A-BJJ tävlar barn och unga med olika funktionsvariationer eller diagnoser inom autismspektrum samt med intellektuell funktionsnedsättning.


Marc Lundberg, huvudtränare på Ekerö BJJ, har under många år instruerat i anpassad BJJ och drivit frågan om tävlingsmöjligheter.
”Det har varit väldigt frustrerande att inte kunna tillmötesgå barnens önskan om att få tävla och ge dem samma möjligheter som barnen i våra övriga träningsgrupper. Jag är därför så otroligt glad över att en av Europas största tävlingar nu inkluderar anpassad jiu-jitsu.”
Ricard Carneborn, sportchef för Nacka Dojo, som arrangerar tävlingen, ser det som en självklarhet att utövare av anpassad jiujitsu ska få möjlighet att tävla.


”Just nu arbetar vi på att tillsammans med huvuddomare och tränare göra de nödvändiga anpassningarna för att göra tävlingen så säker och trygg som möjligt”, säger Ricard. En sådan anpassning är t.ex. att försöka lägga tävlingarna så tidigt som möjligt på dagen och på en specifik matta för att minimera lång väntan och undvika osäkerhet.


Datum och anmälan
Tävlingen äger rum söndagen den 22 oktober. Anmälan sker via Smoothcomp, grupp: A-BJJ.


Kontakt:


Marc Lundberg: 0708-9755557
Ricard Carneborn: 0705-759952

2023-05-06

En klubb blir två: Ekerö Kampsport och Ekerö BJJ 

Från och med den 1 juni kommer Ekerö Kampsports verksamhet att delas upp i två klubbar. Brasiliansk Jiu-Jitsu flyttas över till den nystartade föreningen Ekerö BJJ – goshindo, thaiboxning och kick och box, fortsätter som Ekerö kampsport.

– Vi är väldigt glada över klubbens snabba tillväxt och det ökade intresset för kampsport i kommunen och ser därför ett behov av att renodla verksamheten för att kunna bibehålla en hög nivå på träningen, säger Marc Lundberg, huvudtränare för Ekerö BJJ.

Uppdelningen i två klubbar kommer inte att innebära någon större förändring för medlemmarna på mattan. De båda klubbarna kommer att fortsätta dela lokal och med samlade krafter verka för att lyfta kampsporten i kommunen.– Jag ser fram emot att helhjärtat kunna satsa på att utveckla Jiu-jitsu på Ekerö, säger Marc Lundberg.

Ekerö BJJ

kontakt:Instagram, @ekerobjj

acebook, @ekerobjj

TikTok, @ekerobjj

www.ekerobjj.se

Ekerö kampsport kontakt:

Instagram, @ekerokampsport

Facebook, @ekerokampsport

www.ekerokampsport.se

Vänliga hälsningar,Ronny Dahlin Marc Lundberg Ordförande Ordförande Ekerö Kampsport Ekerö Kampsport

2023-04-30

Master EM i Barcelona

Idag söndag tävlade först Christian Wallin i lilabältes-klassen, och vilken tufft match det blev! Chrille gjorde en fantastisk match och vann matchen mot brasilianaren på poäng och landade högst upp på prispallen

Strax efter var det Zoi Santikos tur att kliva upp på mattan för att möta sin motståndare från Nederländerna, matchen ägde Zoi från start till slut, matchen avslutade Zoi med en submission där motståndaren fick ge upp. Guldmedaljen är ett faktum. Otroligt bra jobbat!

Marc skulle möta ett rutinerat svartbälte från Brasilien på lördagen. Marc var uppvärmd och redo för fight men motståndaren kom inte till tävlingen, väldigt irriterande och frustrerande. Det resulterade i en walkover och automatiskt guld på WO utan match.

Resultat:

Tre deltagare, tre guld!

”Så otroligt glad och STOLT över Zoi och Christian’s framgångar och fina prestationer under söndagen som resulterade i två guldmedaljer, båda har lagt ner hårt arbete och kämpat stenhårt inför tävling, då kommer också resultaten, tack till alla klubbkompisar som varit med och ”trimmat” gänget som tävlade i helgen,” -Marc

Presskontakt

0708975557

info@ekerobjj.se